SVO piekt aan het einde van het seizoen

Na een voor SVO dramatisch seizoensverloop, hebben de voetballers het de laatste weken eindelijk te pakken. Na een verdienstelijke nederlaag tegen koploper VKK (4-5), werden tegen GEO (3-2 winst) en de Fivel (3-1) winst, twee overwinningen op rij geboekt.

De uitwedstrijd tegen VVK was voor SVO het keerpunt in het seizoen. Een week daarvoor had het team eindelijk haar tweede punt van het seizoen behaald (1-1 tegen GEO). Uit bij VVK leken er lange tijd 3 punten bij te komen. Een 4-2 voorsprong in de 70e minuut was echter niet genoeg om de overwinning over de streep te trekken. Mede door enkele scheidsrechterlijke dwalingen verloor het team nipt met 4-5.
Ondanks de teleurstelling over deze nederlaag wist SVO zich te herpakken tegen GEO. In Garmerwolde werd eindelijk de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Na een 1-0 voorsprong kwamen de oranje groen hemden op een 1-2 achterstand bij rust. Na rust echter wist het team zich op te richten en door goals van Hendrik Damstra en Job Veldkamp (89e minuut) werden de drie punten mee naar Onderdendam genomen. Een flinke opsteker in een voor SVO verloren seizoen.

Deze opsteker geeft het team het broodnodige vertrouwen blijkt, want na de drie punten in Garmerwolde, werden ook in Zeerijp drie punten mee naar huis genomen (3-1). De Fivel, de nummer vier van de competitie, kon eigenlijk de gehele wedstrijd geen aanspraak maken op de overwinning. Het team speelde slap en ongemotiveerd, dit in tegenstelling tot SVO. De Onderdendammers hadden er nog wel zin in zo aan het eind van het seizoen. Waar er in de eerste helft nog een achterstand was (0-1), was SVO in de tweede helft een erg sterk collectief. Met goed voetbal (rust van achteruit, goede loopacties, snelheid in de aanval, verdedigen als team) wist SVO maar liefst drie keer te scoren. Eerst was het Sietse Vening die een voorzet van Simon Ungersma binnenkopte. Vervolgens zorgde Bernard van der Helm uit de kluts voor de 2-1. SVO vergat vervolgens de wedstrijd te beslissen. Grote kansen voor Peter van der Helm en Klaas Jan Veldkamp werden niet benut, waardoor het lange tijd spannend bleef. Uiteindelijk was het Job Veldkamp, hij is het scoren nog altijd niet verleerd, die de overwinning definitief over de streep schoot (3-1). Daarna kwam SVO niet meer in de problemen.

Met 7 punten uit 3 wedstrijden heeft SVO in ieder geval zichzelf een dienst bewezen. Het steeg namelijk van de 10e en laatste plaats, naar de 8e plaats. Volgende week dinsdag, 14 mei, speelt het team haar eerstvolgende wedstrijd. Op het sportcomplex in Onderdendam is dan Zevenhuizen de tegenstander. Uiteraard zal het team ook dan voor de drie punten gaan, om zo wellicht nog één plaats te stijgen in de competitie!

Opstelling SVO
Jans Zwiers; Erik Sterenberg (70’ Christian Visser), Bernard van der Helm, Willard Havinga, Christian Visser (45’ Simon Ungersma); Sietse Vening, Peter van der Helm (45’ Robert Henkelman), Albert Plieger (25’ Jaco van Leeuwen); Klaas Jan Veldkamp, Job Veldkamp, Hendrik Damstra (70’ Peter van der Helm)

Doelpunten

32’ De Fivel 1-0, 55’ Sietse Vening 1-1, 69’ Bernard van der Helm 1-2, 83’ Job Veldkamp 1-3