SVO pakt belangrijke driepunter

In een vermakelijk wedstrijd in en tegen ’t Zandt, is SVO erin geslaagd weer eens een wedstrijd te winnen. Vol overtuiging boekte het team een dikverdiende 4-1 overwinning. Na de nederlaag bij de Wagenborger Boys van afgelopen week (1-8), kwam de overwinning als een welkome opsteker.

Met een selectie van elf en een halve speler kwam SVO deze week op de proppen. Met tegenzin trok ‘old goody’ Koerts, alias de trainert, dan maar zijn versleten voetbalschoenen aan. Als luie spits kon hij vast nog wel wat minuutjes maken.

Al snel in de wedstrijd bleek dat SVO een goede tactiek hanteerde. Afgekeken van onder meer de FC en het Nederlands elftal, acteerde het team in een prachtige 1-5-3-2 opstelling. Defensieve zekerheid en loeren op de counter. Met steekballetjes kreeg het team gelijk diverse kansen, maar topscorer Veldkamp en brakke Visser konden niet profiteren. Aan de andere kant werd vrijwel geen kans weggegeven en als er al een kans kwam werden alle ballen huizenhoog overgeschoten.

Na een half uur kwam SVO dan ook verdient op voorsprong. Met een mooie individuele actie wist Veldkamp zich vrij te spelen en zich een vrije weg naar de keeper te bezorgen. Eén op één bleef hij rustig en schoot goed de 0-1 in het net. SVO wilde doorpakken, maar ’t Zandt begon zich ook in de wedstrijd te voetballen. Met strijd, veel gemekker en een portie geluk kwam het team terug tot 1-1. Een mislukte voorzet werd door keeper van Duinen in eigen goal gewerkt, een tegenvaller! Even later leek SVO de regie volledig uit handen te geven toen laatste man Smeding even kortsluiting kreeg, met een gele kaart en 10 minuutjes rust tot gevolg.

Gelukkig viel de kaart vlak voor het rustsignaal en kon het team opnieuw georganiseerd worden. Deze organisatie stond alweer zo goed, dat vlak na rust SVO met z’n tienen opnieuw op voorsprong kwam. Een aanval over links, met Veldkamp als aangever, werd keurig binnen geschoten door ‘old goody’ Koerts. Als trainer wordt er uiteraard ook een doelpuntje verwacht, maar toch…mooi wark!

Na de 1-2 was het louter SVO dat domineerde. De vrije man werd goed gevonden, verdedigend ging vrijwel geen duel verloren en als er dan toch nog een schot kwam, was er stukadoor van Duinen die altijd op de goede plaats stond.

Het was dan ook wachten op de 1-3 en die kwam al snel via de voet van de Vries, een mooi doelpunt. Aannemen uit de lucht, klaar leggen en een lekkere volley in de hoek. Ook de 1-4 volgde nog en deze keer weer van de voet van J. Veldkamp. Vanaf eigen helft omzeilde hij de buitenspelval en weer bleef hij rustig voor de keeper.

Een mooie overwinning op een zonovergoten voetbalmiddag. Met de overwinning is SVO vrijwel zeker van lijfsbehoud. Volgende week de kans om thuis tegen GEO dit volledig veilig te stellen!! De wedstrijd begint om 14.30 uur. Publiek is van harte welkom om het team aan te moedigen!

Opstelling SVO
D. van Duinen; van Leeuwen, Smeding, Sterenberg, He. Damstra; C. Visser, Havinga, de Vries, R. van Duinen; J. Veldkamp, Koerts

Doelpunten
29’ J. Veldkamp 0-1, 42’ D. van Duinen(e.d.) 1-1, 48’ Koerts 1-2, 63’ de Vries 1-3, 85’ J. Veldkamp 1-4