SVO 1 – Middelstum 3

Na een erg lange onderbreking heeft SVO eindelijk haar eerste competitiewedstrijd weer gespeeld. Op het sportcomplex in Onderdendam wist SVO een punt uit het vuur te slepen tegen Middelstum. Een gewonnen punt, gezien het aantal kansen dat Middelstum in de slotfase om zeep wist te helpen.

De start van de wedstrijd was volledig voor SVO. Het team speelde elkaar goed aan, was vrij rustig aan de bal en zocht met regelmaat de aanval. De beloning kwam na dik 10 minuten voetballen, toen Klaas Jan een corner van Hendrik op knappe wijze binnenkopte. Na het doelpunt was het echter vrij snel gedaan met het goede voetbal. Middelstum begon aan te dringen en kreeg enkele kleine kansen. Door hulp van SVO kwam het team op 1-1. Een overtreding binnen het strafschopgebied werd bestraft met een penalty. Keeper Beenes was kansloos en moest zo al snel een tegendoelpunt incasseren. Nauwelijk bekomen van de schrik of de bal lag alweer op de stip. Deze keer werd er een handsbal geconstateerd en weer was keeper Beenes kansloos op de inzet: 1-2.

Tot aan de rust werd er daarna slecht gevoetbald. SVO was de draad kwijt en kon het even niet meer belopen. Het fluitje voor de rust, de thee en een korte adempauze kwamen dan ook precies op het goede moment. Met enkele tactische wisselingen begon het team daarna vol goede moed weer aan de tweede helft.

Deze begon net als de eerste helft weer goed voor SVO (het lijkt het Nederlands elftal wel op het afgelopen EK). Binnen 15 minuten na rust hadden de spelers de achterstand (1-2) omgebogen in een 3-2 voorsprong. Eerst wist Marcel een goed lopende aanval af te ronden en even later knalde Peter van afstand de 3-2 tegen de touwen. Kort daarop kreeg Marcel dé kans op de 4-2, maar oog in oog met de keeper pakte hij net iets te veel rust, waardoor de bal hem werd afgesnoept. Deze misser bleek uiteindelijk een fatale. In de tegenaanval scoorde Middelstum namelijk de 3-3. Na een vermeende overtreding mocht Middelstum toch doorgaan met hun aanval. Door de overtreding was de organisatie weg en kon Middelstum eenvoudig scoren. Een domper voor SVO.

Daarna was SVO net als in de eerste helft weer volledig de kluts kwijt. Het was aan keeper Beenes en de paal (3x) te danken dat het bij een 3-3 gelijkspel bleef. Voetballend lukte er helemaal niets meer, duels werden verloren en vrijwel overal was het team een stap te laat. Ook nu kwam het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd weer als een verademing.Achteraf een gewonnen punt, maar wel duur puntenverlies in eigen huis, aangezien er meer uit de wedstrijd gehaald had moeten worden. Er is voor SVO dan ook nog veel te verbeteren dit seizoen en hopelijk begint dat a.s. zaterdag al, wanneer SVO het in eigen huis opneemt tegen het team van the Knickerbockers. De wedstrijd start om 14.30 uur. Publiek is van harte welkom om het team aan te komen moedigen. Alle hulp is bruikbaar!

Doelpunten
14′ Klaas Jan Veldkamp 1-0, 25′ Middelstum 1-1 (penalty), 28′ Middelstum 1-2 (penalty), 51′ Marcel Staal 1-1, 59′ Peter van der Helm 3-2, 65′ Middelstum 3-3

Opstelling SVO
Björn Beenes; Wiebe Zwerver (45′ Jogchum Rooda), Dennis Smeding, Willard Havinga, Herben Haan; Harry Visser (Robert Henkelman), Peter v/d Helm, Klaas Jan Veldkamp, Hendrik Damstra; Marcel Staal, Jaco van Leeuwen