SV Onderdendam 1 – TEO 2

Maar liefst 4 thuiswedstrijden worden er in de maand november gespeeld op het sportpark in Onderdendam. Zaterdag was TEO 2 de eerste tegenstander.

Op een drassig en zwaar veld werd er om 12.30 afgetrapt door het team uit Ten Post. Onderdendam begon sterk aan de wedstrijd. TEO werd goed onder druk gezet en had het moeilijk. Na een sterke beginfase kreeg Onderdendam de wedstrijd onder controle en lieten zij de bal mooi rondgaan. Voor de wedstrijd had iedere speler een specifieke taak meegekregen en het was mooi om te zien dat iedereen zich hier aan probeerde te houden. Ondanks het goede spel van Onderdendam lukte het niet om heel veel kansen te creëren. Het was Michael die de grootste kans van de eerste helft kreeg. Allard kreeg de bal mee aan de linkerkant van het zestienmeter gebied, bleef rustig en speelde op het juiste moment Michael in die de bal vrij kon inschieten. Net voor het schot stuiterde de bal wat op waardoor dit schot over de goal ging. Na een sterk half uur zakte Onderdendam wat terug. Het was TEO die wat meer de bal had in het laatste kwartier voor rust en in de 44e minuut kwamen zij tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Een man werd over het hoofd gezien en deze schoot de bal fraai binnen.

In de tweede helft was het Onderdendam die weer de controle had en het werd dan ook snel 1-1. Allard kreeg de bal aan de zijkant van het veld en vond Michael in het midden van het veld. Hij gaf de bal mooi mee aan Ivar en deze schoof de bal langs de keeper. Het spel golfde hierna wat op en neer. In deze fase kwamTEO helaas op 1-2. Voorin werd er niet fel gereageerd waardoor het team uit Ten Post een aanval kon opzetten. Onderdendam kon de bal niet wegkrijgen en de bal werd binnengeschoten. De controle werd daarna weer iets overgenomen door Onderdendam en er werd bij vlagen goed gevoetbald. Ivar kreeg nog een grote kans maar deze bal ging wat ongelukkig over de kruising.

Na wat blessures aan de kant van Onderdendam moesten er wat positiewisselingen plaatsvinden. Dit was wat onwennig maar door hard werken werd er toch nog het beste van gemaakt. Helaas was het TEO die toch nog op 1-3 kwam. Dit was ook de eindstand.Opnieuw een verliespartij. We hebben deze wedstrijd keihard gevochten om een resultaat te halen. Helaas is dit niet gelukt, maar we kunnen met een opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd.

De komende 3 thuiswedstrijden worden erg belangrijk. Tussendoor gaan we ook nog op bezoek bij Stedum. Met het oog op de ranglijst zijn dit erg belangrijke wedstrijden. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen! Om 12.30 wordt er afgetrapt tegen ZEC 2