SV Onderdendam 1- Aduard 3

Na een afgelaste training op maandag en een regenachtige woensdag werd er verwacht dat het op zaterdag niet veel beter was. Het tegenovergestelde was echter waar. Het was een mooie en droge dag. Een mooie dag voor een wedstrijd. De wedstrijd tussen Onderdendam 1 en Aduard 3 stond op het programma. Vorig seizoen waren dit 2 leuke potjes dus het beloofde een leuke wedstrijd te worden. Het liep toch iets anders dan werd gehoopt.

Van tevoren werd de tactiek doorgenomen. Er werd afgesproken dat Onderdendam in de eerste helft wat meer zou terugzakken, misschien Aduard wat meer aan de bal laten, profiteren van de fouten en van daaruit zelf gaan voetballen. Het was dan ook Aduard die in de eerste fase van de wedstrijd een paar levensgrote kansen kreeg. Met dank aan een sterk keepende Stefan bleef het echter 0-0. Terwijl de 0-1 in de lucht hing was het toch Onderdendam die op een 1-0 voorsprong kwam. Een mooie voorzet vanaf de zijkant door Terence die niet goed werd weggewerkt door de keeper kon bij de tweede paal worden binnengelopen door Niek. Net als in de voorgaande wedstrijd was het dus Onderdendam die de eerste goal van de wedstrijd wist te maken. Onderdendam bleef na dit doelpunt spelen zoals in de beginfase en opnieuw kreeg Aduard wat kansen. Na een omzetting op het middenveld bij Aduard begonnen zij iets beter te voetballen en dit leidde dan ook tot de 1-1. Een goede aanval werd koeltjes afgemaakt. 1-1 was ook de ruststand.

Voor de wedstrijd was afgesproken dat er in de 2e helft iets aanvallender zou worden gevoetbald.

In de tweede helft volgden een paar grote kansen voor Onderdendam die tot grote verbazing van alles en iedereen niet werden benut. Helaas kwam net als in de voorgaande wedstrijden de tegenstander langszij. Aduard wist te scoren en zo werd het 1-2. Onderdendam probeerde de controle over te nemen maar er werd niet gescoord. Aduard wist wel weer te scoren en dus werd het ook nog 1-3. Onderdendam werd weer iets sterker en uiteindelijk kwam de 2-3 op het scorebord. Een goede hoekschop van Michael die werd binnengekopt door Niek. Hij maakte hiermee zijn tweede van de wedstrijd. Daarnaast mag er ook wel even gezegd worden dat er eindelijk weer eens gescoord werd uit een hoekschop! Hopelijk volgen er meer.

Helaas stond het al weer snel 2-4. Een grote verdedigende fout zorgde ervoor dat de bal makkelijk kon worden binnengeschoten door Aduard. Er werd met man en macht geprobeerd nog een doelpunt te maken maar het was niet de dag van Onderdendam. Aduard wist nog 2 keer te scoren en dus werd de eindstand uiteindelijk 2-6.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper Poolster 3. We gaan er alles aan doen om deze keer wel de 3 punten binnen te slepen!