Sinds 15 juni 1945

Stedum 2 verliest 2 punten in Onderdendam

Geschreven door Boelie de Sturler via Puurvoetbalonline.nl: In Stedum heerst al het hele seizoen een blessuregolf waar menig team last van heeft. Hierdoor kan het voorkomen dat de ene week Stedum 2 speelt en de andere week Stedum 3. Nu was Stedum 2 weer aan de beurt en mocht het uit aantreden tegen Onderdendam 1.

De wedstrijd begon met een minuut stilte, vanwege het overlijden van de oud-voorzitter van Onderdendam.Hierna begon de wedstrijd en Stedum begon niet raar aan de wedstrijd. Maar toch kreeg Onderdendam de eerste kansjes maar nadat dit was overgewaaid nam Stedum steeds meer het initiatief. Na zo’n 10 minuten werd Joeri diep gestuurd, welke de bal voor gaf waarbij de keeper en de verdediger niet goed met elkaar communiceerden. Hierdoor kwam de bal pardoes in de voeten van Juan, die de bal in de lege goal werkte en hiermee op gelijke hoogte kwam met Boelie. Hierna had Stedum de voorsprong verder moeten uitbouwen maar Bas en Joeri wisten geen raad met de 100% kansen die ze kregen. En Ferdi zag uit een vrije trap van Gert zijn kopbal knap gered worden door de keeper. Tja.. en als je dan zelf niet scoort valt hij aan de andere kant. Eerst wist Boelie nog 2 maal te redden maar bij de 2e redding werd de bal in de rebound nogmaals ingeschoten en door Martin van richting veranderd die de bal probeerde te blokken. Stedum bleef aardig voetballen en bij een verre ingooi van Juan kon Joeri alleen op de keeper af. Hij hield goed het overzicht en bediende Ferdi die de 1-2 op het bord schoot. Met deze stand werd ook gerust.

In de 2e helft probeerde Onderdendam van alles maar de verdediging en Boelie stonden hun mannetje. Na zo’n half uur werd de stand uitgebreid naar 1-3. Uit een corner van Juan wist Ferdi boven zijn man uit te komen en scoorde zijn 2e van de middag met een gerichte kopbal. De buit leek binnen maar door een misverstand op het middenveld kon een speler van Onderdendam zo op de goal af en liet de Sturler kansloos. Inmiddels zaten we al ver in blessuretijd en de toch al niet zo sterk fluitende arbiter maakte zich hiermee niet geliefd. Toch leek de overwinning een kwestie van tijd. Maar Alfons wilde als linksback een mannetje uitspelen maar verspeelde de bal waarna ook Klaas Willem niet goed verdedigde en de spits wederom de Sturler kansloos liet. Hierna floot de scheidsrechter direct af waarmee Stedum een zeker lijkende overwinning verspeelde.  Volgende week treedt het thuis aan tegen Baflo en hopelijk kan het tweede dan de punten in eigen huis houden en een voorbeeld nemen aan het eerste dat deze middag wederom een koploper wist te verslaan, namelijk Baflo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.