Rood Zwart Baflo 3-SV Onderdendam 2

SVO 2 verrekent zich in Baflo door ontbreken van Penningmeester!

Tja… Wat een week… Zo’n twee weken geleden speelde SVO 1 en 2 een foutloos weekend. 6 punten weekenden zijn bijzonder. Naast deze uitslagen wilde de club een nieuwe weg in slaan. Met clubicon Jans wilde SVO het niet over een ander boeg gooien of er een andere slinger aangeven maar een Zwier geven aan een goed seizoens vervolg.

Het Jans effect pakte helaas iets minder goed uit dan het Dick effect… Tja. We hebben dan ook geen Berghuis in de kleedkamer zitten.

Na een verfrissende blik van een nieuwe trainer ging het eerste op bezoek bij de koploper. Het tweede elftal speelde in het dorp verder op.

De openingsfase was zeer sterk. Hendrik strooide met mooie passen en vele spelers kregen een grote kans om de wedstrijd te openen. Jack opende de score vandaag voor de onderdendammers. Mooie goal man!! Daarna volgde een fase waarin de rust in de ploeg ontbrak. De thuisploeg kreeg steeds meer kansen en kwam op een 1-1 gelijke stand.

In de rust was het verhaal duidelijk. Het verschil had gemaakt moeten worden in de grote kansen die volgden.

Na rust volgde er weer een mooi blokje waarin Onderdendam het veldspel domineerde en kansen creëerde. Ook in het tweede bedrijf wilde de bal maar 1x het net vinden. De lat en de keeper hielden de thuisploeg op de been. Als Klaas in zijn eigen achtertuin dan wederom de voorsprong op het bord zet kan het toch niet fout gaan zou u denken! Dat dachten de Onderdendammers op het veld ook.

Na de 1-2 slaagde we er niet in om in de duels te komen en de tegenstander terug te drukken op eigen helft. Waardoor de pupil van de week bij RZB het verschil mocht maken. De jeugdspeler die met de “oudjes” mocht mee “ballen” maakte twee mooie doelpunten. Goed voor je insta en je imago man!

Naast deze twee momenten waaide er een verdwaalde voorzet bij de tweede paal binnen. In een kleine 20 minuten gaf SVO de voorsprong uit handen en dat voelt dan onnodig.

Echter in de derde helft was het zeer gezellig in het clubhuis van de Rood/zwarten. Gelukkig was het zoals van ouds oranje boven in de kantine!

Na een mooie derde helft ging de reisterug naar Onderdendam. In het altijd gezellige dorpshuis werd nog even geouwehoerd over Ajax, Feyenoord, Groningen en het eerste. Want helaas was het een 0 punten weekend dit keer.

Concluderend kunnen we stellen dat het Jans effect deze week uitbleef. Hopelijk kan Jans deze week de mannen weer motiveren. Is de penningmeester er om rekening te houden met de verhoudingen binnen de lijnen!

Heren bedankt voor weer een mooie zaterdagmiddag! Fijne zondag nog en tot een volgende keer…