Rood zwart Baflo 2 – Sv Onderdendam 1

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, na een zomer stilzitten mocht het eerste van Onderdendam weer voetballen. In de beker was Rood Zwart Baflo de tegenstander. Deze tegenstander speelt in de 5de klasse terwijl Onderdendam uitkomt in de 6de klasse. Een zware klus dus voor de jonge jongens van het eerste.

SVO speelde niet in de gebruikelijke tenues, maar in de groene reserve tenues. Deze werden op het laatste moment nog opgehaald toen er werd geconstateerd dat we te weinig wedstrijdkleding hadden.

Toen de wedstrijd eenmaal begon kon je zien dat SVO doorging met waar het vorig jaar was gebleven. De bal zo snel mogelijk in bezit krijgen en door middel van de bal rond te spelen een oplossing proberen te zoeken. Dit resulteerde in een paar goede kansen maar door het vele risico wat in het spel werd gelegd kwam de tegenstander er een paar keer goed door. Tot daar opeens een lange bal van de debuterende rechtsachter in een keer naar de linksvoor ging. Na een goede aanname en een nep-schot viel de bal mooi binnen bij de tweede paal. 0-1 voor, een goed begin van het nieuwe seizoen. De gehele eerste helft hield SVO de overhand. Dit resulteerde in nog een paar goede kansen, maar helaas niet tot een verdubbeling van de score. Het leek zo goed te gaan tot daar opeens een speler van Rood Zwart door de verdediging rende, zo op de keeper af. De keeper kwam uit maar nam de speler mee. Na lang getwijfel besloot de scheidsrechter om een indirecte vrije trap te geven in het 16 meter gebied. Gelukkig leidde dit niet tot een goal. De scheids floot even later voor de rust en daar werd het nodige besproken.

De tweede helft begon SVO met veel wisselingen binnen het team, wat eerst tot veel chaos leidde. Hierdoor nam Rood Zwart de regie in handen. Tot veel kansen kwam het niet, tot daar een steekbal kwam die niet goed werd verwerkt door de verdediging van SVO. Zo kwamen er twee spelers van Rood Zwart op de keeper aflopen. Zij speelden de keeper simpel uit en zo kwam het dat er 1-1 op het scorebord stond. Met nog een kleine 20 minuten spelen kreeg SVO twee grote kansen die beiden jammer genoeg niet tot een doelpunt kwamen. De scheidsrechter floot af en de eerste wedstrijd van SVO 1 eindigde in een gelijkspel.