OKVC 3 – SV Onderdendam 1

Het begin van een nieuw seizoen, met als doel zo hoog mogelijk eindigen door attractief voetbal te spelen. Zaterdag 21 september was het dan zover voor SVO 1, een uitwedstrijd tegen OKVC. Door verschillende blessures moesten er spelers geleend worden van het 2de. De wedstrijd van SVO 2 ging helaas niet door vanwege te weinig spelers. Bedankt jongens van het tweede die mee wouden doen met het eerste.

De wedstrijd begon stroef, beide teams voetbalden in het begin zenuwachtig en grote kansen waren er niet. Na mate de wedstrijd vorderde begon SVO meer te voetballen zoals afgesproken, opbouwend en combinerend. Dit leidde tot een geweldige uithaal van Stijn die helaas op de lat eindigde. Zo had SVO een tijdje de overhand tot daar in een keer OKVC kwam en het effectief afrondde, 1-0. Nu moest er iets gebeuren, samen werd er geknokt voor een doelpunt. Die viel uiteindelijk ook doordat Marten een voorzet van Kars knap binnenkopte. Hopelijk is dit het eerste doelpunt van velen voor Marten. Na de 1-1 gebeurde er niet veel in de 1ste helft tot daar ineens weer een snelle uitbraak was van OKVC en na het mis tasten van de bal door de keeper kon de speler van de thuisspelende team zo binnenlopen. Maar er was buitenspel geconstateerd door de grensrechter die wachtte tot de aanval afgelopen was en toen pas de vlag de lucht in stak, conform de nieuwe regels van de KNVB. Zo ging het doelpunt niet door en gingen beide teams de rust in met een 1-1 op het scoreboard.

De tweede helft, nu moest het gebeuren voor SVO, de drie punten moesten veilig gesteld worden. Maar de thuisploeg begon sterker en zorgde voor veel druk op de spelers van Onderdendam. Om onder die druk uit te voetballen moest er rust in het elftal komen, die rust was er maar was ook moeilijk om de hele tweede helft vol te houden. Lang bleef het 1-1 en SVO herpakte zich goed en begon een offensief. Helaas leidde dit niet tot grote kansen doordat OKVC het goed compact hield. In een omschakeling kwam OKVC er met twee man uit, doordat SVO zo gefocust was op het aanvallen waren er maar twee verdedigers achter. De steekbal kwam en de verdediging werd weg gespeeld. De aanvaller ging alleen op de keeper af, maar er was gevlagd door de grensrechter. De scheids wuifde dit echter weg en liet het doorspelen en zo werd de 2-1 gemaakt. Niet veel later viel de 3-1 en dat was ook meteen de eindstand van de wedstrijd.