KRC 2 – SV Onderdendam 2

Je hebt zaterdagen en weekenden als supporter en liefhebber van het spelletje waar je graag aan terug denkt en je hebt weekenden als deze met als hoogte punt afgelopen zaterdag.

Als speler van de 6de klasse reserve valt het voetballen niet altijd mee. Alleen echte liefhebbers of absolute einzelgangers overleven de verschrikkelijke voetbalweekenden. Nou beste Onderdendammers of andere nieuwschierige lezers de mannen van SVO 2 hadden zo’n weekend!

Vandaag de wedstrijd door de ogen van onze nummer 10. Ras echte FC Groningen supporter. Fanatiek, altijd aanwezig en als ze dan van Ajax winnen dan is dat voor hen als een CL overwinning of het EK van ’88! Lekker man!

Na een lange winterstop en vorige week de derby tegen Middelstum wachtte gisteren KRC. De ploeg uit Kantens is hekkensluiter. Als je dan als liefhebber je schoenen aantrekt wil je winnen. Zo ook onze nummer 10! Echte SVO speler, altijd gedreven en zal nooit doelbewust opgeven. Eigenlijk een te goede mentaliteit voor de omstandigheden want beste lezers de omstandigheden in Kantens zijn bizar.

Een tocht tussen de weilanden en aankomend op in een klein dorpje ligt een weiland met lijnen, twee duc-outs en een gebouw met één kantine en kleedruimtes. De tegenstander is verschrikkelijk… Een enkeling kan de bal over de grond naar zijn mede speler krijgen maar voor de rest is het kick en rush op een zwaar, hobbelig veld. Waar eigenlijk geen mooi voetbal opgespeeld kan worden. Een aanname, een mooi één -tweetje… Het lukt niet. En dat frustreert…. Ook bij onze nummer 10. Als de tegenstander dan op een voorsprong komt dan is het eigenlijk wel gezegd. Een vrije bal beland via het achterhoofd van één van onze verdedigers in de goal. KRC staat voor met 1-0… Zonder zelf te scoren, zonder een mooie kans te creëren zonder een bal tussen de palen te schieten !

Het is niet te geloven. Niet te beseffen. Dus rest ons nog maar één ding de wedstrijd proberen om te draaien. Er komen in de tweede helft hulptroepen. Rob, Stijn, Kevin en Stefan bedankt! Dank jullie voor jullie komst. Fantastisch dat jullie dit wilden doen want beste lezer sommigen vonden het wat lastig om er te zijn.

De tweede helft is beter, nog beter dan de eerste helft. Onderdendam creëert nog meer kansen en de ploeg uit kantens ziet geen mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. De verdediging stond als een huis, de aanvallers liepen de longen uit hun lijf en de middenvelders verdeelde de bal zo zorgvuldig als kon over het veld. Prima, niveau voor de 6de klasse maar helaas mocht het niet helpen. Doelpunten werden afgekeurd door buitenspel… En zo droop onze nummer 10 met zijn ziel onder de arm van het weiland. Met maar één hoop… Groningen… Alsjeblieft maak deze zaterdag niet nog erger…

Mijn dank gaat uit naar Dennis Smeding, Harry, Herben, Dennis van Duinen, Haike, Leon, Robert, Jaco en onze nummer 10! Dank jullie wel dat jullie met mij wilde spelen. Gaaf dat jullie er waren! Hopelijk zijn onze supporters Bas Kloppenburg en Job er weer bij… Als speler en anders als mentale steun!

Ik heb van jullie en met jullie genoten. Hopelijk kan ik u als lezer overhalen om eens te komen kijken en te genieten! Mannen van de SVO tot volgende week!