Een bijzonder moment voor de kleine club uit Onderdendam

Er komt een eind aan alles. Wij als s.v. Onderdendam hebben jaren mogen pronken met ‘de kleinste club van Nederland’ (dit is nooit bevestigd door de voetbalbond!). Het lijkt erop dat dit volgend seizoen over is.

Wat is er gebeurt vraag je je misschien wel af. Is er na ’t Zandt weer een club die ophoudt te bestaan? NEE! Alles behalve dat zelfs! Na 7 magere jaren, hopen wij nu de 7 vette jaren in te gaan. S.v. Onderdendam komt volgend seizoen namelijk met twee elftallen uit in de competitie van de KNVB. Dit mag bijna als historisch moment gezien worden.

Alles begon aan het begin van het kampioensjaar 2010/2011. De club stond op het punt om opgeheven te worden, te weinig leden, geen jeugd, weinig aanwas. Een aantal oud-voetballers hebben zich, tijdens het jaarlijkse stratentoernooi, aangemeld als lid van SVO. Dit na sterk aandringen en de nodige alcoholische versnaperingen. De club was gered voor het volgende seizoen dacht iedereen. We begonnen het seizoen in de 6e reserveklasse en werden kampioen, iets wat de meeste spelers nog nooit hadden meegemaakt!

De jaren daarna was het voetballend erg matig, wij bungelden onderaan en het plezier was ver te zoeken. Sinds twee seizoenen geleden druppelden de aanmeldingen binnen. Niemand kon de charme van s.v. Onderdendam weerstaan.

Afgelopen seizoen schoot het leden aantal omhoog. Veel jeugd heeft inmiddels een leeftijd bereikt dat ze met de ‘oudjes’ mee mogen doen. Het leeftijdsverschil was 44 jaar tussen de jongste welp en de oudste veteraan. Met alle aanmeldingen van de jeugd, stonden wij soms met 25 man bij de tegenstander op de stoep. Inmiddels is het totale aantal voetballende leden opgelopen tot 47!

Naast de explosieve stijging van ons ledenbestand is er nog een hoogtepunt bereikt. Onze sponsor commissie is hard aan de bak gegaan om een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Dit is gelukt! Race Industry en PowerField pronken de komende 3 seizoenen op de borst van de oranje/groene leeuwen uit Onderdendam. Weer een mooie mijlpaal in het bestaan van de club. Om dit heugelijke feit te vieren hebben wij de naam van een van onze sponsoren opgenomen in de clubnaam die wij uitdragen. Namelijk: s.v. PowerField Onderdendam.

Aan het eind van dit seizoen (2016/2017) hebben wij hele vereniging besloten om komend seizoen met twee teams uit te komen voor de KNVB. Een hele prestatie vinden wij zelf! Het belangrijkste wat wij als s.v. PowerField Onderdendam zeker níet willen kwijtraken: gezelligheid, charme en verbinding met de leden en het idyllische dorpje Onderdendam.

Wij willen alle supporters van harte uitnodigen om de jongens in het oranje/groen aan te moedigen komend seizoen! Hou de website in de gaten voor het programma.