Aduard 3-SV Onderdendam 1

Na een zaterdag zonder voetbal ging het afgelopen zaterdag gelukkig wel door, tegen de koploper in Aduard. De selectie was niet volledig maar toch waren er zo’n 14 man bereid de zaterdag op te geven voor een lekker potje voetbal.

Het begin was veelbelovend voor Onderdendam, achterin stond het goed, het middenveld combineerde mooi en met Michael weer voorin hadden we veel snelheid. Dit resulteerde al snel tot de eerste grote kans voor Onderdendam, Ivar stuurde Allard diep met een perfecte steekbal en Allard kon zo doorlopen op de keeper, helaas mikte Allard de bal net naast en zo bleef het 0-0. Aduard was gewaarschuwd en begon zelf beter in het spel te komen, mede door bij hun eigen opbouw de middenvelders bij de spitsen neer te zetten en de backs hoog op te laten komen, dit zorgde voor onrust bij het middenveld van SVO. Aduard werd beetje bij beetje sterker en kreeg een vrije trap na een domme overtreding van de aanvoerder van SVO. Die vrije trap werd hard geschoten richting de eerste paal en daar stond de spits van Aduard, die slecht verdedigd werd, vrij om in te koppen, 1-0.
SVO probeerde daarna de draad weer op te pakken maar werd al meer terug gedrukt door een goed georganiseerd Aduard. Zij kwamen er een paar keer goed uit en kregen uiteindelijk een penalty door een onnodige overtreding van Niek op de rand van de 16. Deze werd hard binnengeschoten door hun aanvoerder, 2-0. Niet veel later was het rust en mochten beide teams aan de thee.

In de 2e helft wilde Onderdendam het spel van het eerste gedeelte van wedstrijd weer oppakken om zo snel mogelijk een doelpunt maken. Er werd steeds aanvallender gespeeld waardoor er steeds meer dreiging ontstond op de helft van Aduard. Hele grote kansen volgden er niet. Er onstond wel veel ruimte op de helft van svo waardoor ook Aduard een paar keer gevaarlijk kon worden. Zij wisten hun kansen ook niet te benutten. Vanwege de krappe selectie mochten ook Koos en Milan nog aan de bak. Via Milan en een opkomende Kevin onstond er in de slotfase nog gevaar voor de goal van Aduard, maar ook hier viel geen goal. In de absolute slotfase kon de thuisploeg nog één keer counteren omdat bijna de gehele ploeg van Onderdendam voorin te vinden was. Aduard liet deze mogelijkheid niet liggen en maakte er nog 3-0 van. Meteen hierna floot de scheidsrechter voor het einde.

Het was een wedstrijd waarin Onderdendam de eerste 15 a 20 minuten goed spel liet zien. Hiern zakte het iets in en wist Aduard met een vrije trap en een penalty toch op 2-0 te komen. Daarna alles geprobeerd om een verdiende goal te maken, maar helaas is dat niet gelukt. Op naar de volgende wedstrijd!