Sinds 15 juni 1945

Stilte en bezinning op het Harry Visser sportpark 

Daar loop je dan op zaterdagmorgen… Stil is het op een van de grootste knooppunten van de provincie Groningen. Op de plek waar vele waterwegen en verkeerswegen elkaar kruizen, Onderdendam lijkt uitgestorven. Zo ook het sportpark, stilte is in de plaats gekomen van de gezelligheid en humor. Iedereen die zich op een mooie zaterdagmiddag naar het “Harry Visser” sportpark begeeft komt hier voor het zelfde doel! Je komt om plezier maken, te lachen om elkaar en om jezelf te vermaken. Als je dan het veld op stapt doe je er alles aan om te winnen. Als bij het laatste fluitsignaal blijkt dat dit niet is gelukt dan accepteer je dat. De een doet dit met kiespijn, de ander doet dit met een glimlach. Echter is er hedendaagse dag niks meer het zelfde, er heerst berusting, rust en stilte. 

Afgelast – Verboden toegang  

De KNVB heeft onlangs besloten om de amateurverenigingen te doen sluiten. Ons bestuur heeft dit uiteraard netjes opgevolgd en iedereen verzocht om thuis te blijven. Er wordt niet meer getraind, gedart of gelachen in de kantine. Alleen via de sociale media kanalen wordt er gesproken, gelachen en gedold. Iedereen vanuit zijn eigen huiskamer. Deze voetballoze weken moet ons dichter bij elkaar brengen. Men wordt nog dankbaarder van het gene wat hij of zij had en kan nog meer waarderen dat voetbal meer is dan alleen de sport. Maar als liefhebber, gast of lid hoef ik u dat niet te vertellen! 

Hoofdtrainer Zwiers 

Ondanks alle tegenslagen van een zeer zware virus voor risicogroepen hier in Nederland hebben we ook mooi nieuws te melden vanuit onze vereniging. Aangezien het ambitieniveau van onze club stijgende is, presenteren we per direct een nieuwe hoofdtrainer. Deze ras echte Feyenoorder heeft conditie, strijdlust en winnaarsmentaliteit hoog in het vaandel staan. De eerste trainingen waren zeer zwaar. Door de voetballoze weken kan iedereen goed bij tanken en hopelijk zo terugkeren als ooit het Nationale team van Denemarken in ’92. Hopelijk kunnen we zo het Zwierseffect inluiden naar een sportief goed seizoeneinde. In de eerste weken van Zwiers hadden beide ploegen bij rust de punten in handen. Echter na rust kwamen de leden van de SVO de man met de hamer tegen waardoor in de slotfase Rood/zwart Baflo en Aduard langs zij kwamen. De eerste berichtgevingen zijn uiterst positief. We wensen de man uit Groningen dan ook veel succes en plezier bij onze club.  

SV Onderdendam 1 

De ploeg onder leiding van Koos Koerts is sterk uit de winterstop gekomen. In de afgelopen 3 wedstrijden na de winterstop wist de uiterst talentvolle, jonge, ploeg 3 punten te halen. Na een onterechte en zeer kleine nederlaag in Ten Post, pakten ze de volle 3 punten in een spektakelstuk thuis tegen Noordpool. 

Met Marten onder de lat en Iwan als voetballende laatste man was het genieten in het eerste bedrijf. Door de backs Kevin en Jesper werd er voetballend goed opgebouwd. Rian, Stijn en Stefan verdeelde het balbezit en speelden als waardige spelverdelers vanuit het middenveld. Als je dan bij rust op voorsprong komt door goed samenwerken van de voorste drie Rick, Gert-jan en Allard dan heb je de gasten uit Noordpool waar je ze hebben wilt. In het tweede bedrijf vielen Ivar en Rob in. De omstandigheden werden zwaarder en zwaarder. De wind, het water en de hagel maakte het veld en het voetballen niet aangenamer, waardoor Noordpool met de wind in de rug zich terug knokte in de wedstrijd. Helaas voor de gasten uit het Noorden creëerde de ploeg in het Oranje/Groen een hoop kansen waardoor er uiteindelijk een terechte overwinning overbleef. Dit werd door de jeugd en supporters groots gevierd in de kantine maar ook zeker later in het dorpshuis. 

De laatste wedstrijd, nadat de KNVB de stekker uit de competitie trok, werd helaas verloren van de koploper. Na een gelijk opgaande eerste helft moest Onderdendam haar meerdere erkennen in de tegenstander uit Aduard.

SV Onderdendam 1 komt uit in de 6de klasse-03 en staat momenteel 10de met 7 punten uit 12 wedstrijden.  

SV Onderdendam 2 

Tja… waar moet je als schrijver van het tweede beginnen. Onderdendam 2, een klassieke kelderklasse ploeg. Voetballen is leuk, winnen is mooi, maar trainen en een wedstrijdbespreking. Nee… dat hoeft niet. De een weet het allemaal al lang en de ander ach… die vindt het samen zijn gewoon mooi. Lekker man. Voetballen. 

Eigenlijk is het een wonder dat we iedere week met elf spelers aan de aftrap verschijnen. Iedereen werkt hard, doet zijn best,  maar uiteindelijk doen ze het in het tweede elftal allemaal om te dollen, te klieren en te lachen. Onderdendam 2 is een groep mannen die 2x 30 minuten op een slechte grasmat prima vindt. Onderdendam 2 is een groep die met de bus naar de koploper rijdt en met drie punten thuis komt. Heerlijk! Mooi feestje was dat overigens! Het is een ploeg waarbij iedereen welkom is. Een wild vreemde zou zomaar in het veld kunnen stappen en scoren, dit mag natuurlijk niet, maar het zou kunnen. Iedereen doet het voor zijn plezier. Althans bijna iedereen, een enkeling wil winnen, presteren ! Dat het soms lukt is voor deze groep mensen prachtig. 

Voetballen in een oranje/groen pakje doe je natuurlijk niet omdat je er graag goed op wil staan. Deze groep mensen draagt de clubkleuren met een gevoel van eendracht ! Het is een team dat voor elkaar klaar staat als het even moeilijk loopt. Een schouder klopje uitdeelt maar je ook een spiegel voor houdt naar de maatschappij. Dit team is een van de mooiste afspiegelingen van onze samenleving, waar plezier en het spelletje voor op staat. Persoonlijk ben ik trots en dankbaar dat ik deel mag uit maken van deze groep mannen. 

SV Onderdendam 2 komt uit in de 6de klasse-02 en staat momenteel 7de met 14 punten uit 13 wedstrijden.  

Uitnodiging 

Als vereniging willen we alle bewoners van Onderdendam en omstreken sterkte, succes en geluk wensen in deze confronterende weken. Weken waarin we onze dierbaren niet mogen en kunnen bezoeken, waar we afstand van elkaar moeten nemen om straks nog dichter bij elkaar te kunnen komen. Als lid van SV Onderdendam wil ik u uitnodigen om na deze verschrikkelijk periode van weinig tot geen sociaal contact samen het leven te vieren. Komt u bij de herstart van de competitie met ons lachen, dollen en vieren ? Dan proosten we op de toekomst en de gezondheid van ons allemaal !  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.